Denominación de Orixe Ribeiro

Son viños paisaxísticos e de territorio elaborados tradicionalmente por sabias mesturas de variedades autóctonas, cada un aportando as súas peculiaridades para obter viños auténticos. Viños con marcadas características atlánticas, frescos, finos e elegantes, tinguidos por unha suave influencia do clima mediterráneo.

Os viños brancos de produción principal prodúcense principalmente coa uva treixadura, acompañados doutras variedades en menor medida. Adoitan ser viños novos cun alto potencial de envellecemento en botella. Destacan pola súa elegancia e sutileza, os aromas a froitas maduras e froitas frescas, notas florais, meles, herbas aromáticas e balsámico. Na boca son equilibrados, finos e delicados.

Os viños tintos do Ribeiro son auténticos, con carácter. Representan aproximadamente o 10% da produción e a súa personalidade está marcada polas uvas autóctonas. O viño tostado é un viño naturalmente doce cunha longa tradición na Denominación de Orixe Ribeiro. Unha auténtica xoia enolóxica de produción laboriosa, complexa e moi escasa.